pozadi02.jpg, 25kB

Výtvarná soutěž

← Zpět

Neseďte jen tak doma!

Vezměte tužky, pastelky, vodovky či akrylové barvy, voskovky nebo suché pastely, olejové barvy či tempery a pojďte společně kreslit a malovat!

Kreslím, tedy jsem!

Super výzva pro malé i velké - do konce května 2020

  • 3 věkové kategorie: MŠ, I. stupeň ZŠ, II stupeň ZŠ
  • 2 témata
  • Zpracování volné (lze i komiks), rozměr obrázku A4
  • Každý obrázek je nutné na zadní straně označit jménem, příjmením, názvem školy a třídou, adresou, popř. emailem (zákonný zástupce)

1)    Co je prima na nouzovém stavu?

Koronavir. Slovo, které nyní skloňují všichni a všude. Vážné tváře politiků ukrytých za rouškami, stále vyšší čísla nakažených u nás i ve světě. Zavřené školy, obchody, kina, divadla. Chybí nám setkávání s kamarády, výlety. Všechny dobré filmy už byly shlédnuty, knížky přečteny. Co dál?

Ale každá mince má dvě strany. A nebo jinak: Všechno zlé je k něčemu dobré. A to je právě naše téma k výtvarnému zpracování. Co dobrého, nového, jiného Ti přinesl Koronavir? O co Tě naopak připravil? Obrázek lze doplnit o krátký, vysvětlující text v rozsahu max. 50 znaků - 4-5 vět.

2)    Kámen - tradice i bohatství

Náš domov se nachází v území bohatém na pískovec. Již od nepaměti se tu těží kámen v mnohých okolních lomech.

Kde se tu vzal? Kde všude ho můžeme vidět (křížky a sochy ve volné přírodě i obcích, smírčí kříže, hraniční mezníky neznámých autorů nebo velká díla slavných mistrů)? Sochaři z něj tvoří umělecká díla, zedníci ho využívají při stavbách, odvážní se ho pokoušejí slézt.

Kde ve svém okolí vidíš pískovec? Je z čeho vybírat. Pojď do toho s námi a nakresli, co Tě nejvíce zaujalo.

Obrázky můžete zaslat na MAS Podchlumí, z.s., Holovousy 39, 508 01 Hořice nebo vhodit do schránky nejbližší školy. Obálku v levém horním rohu označit: KRESLÍM, TEDY JSEM!

 Zasláním díla do soutěže souhlasí autor a jeho zákonný zástupce s tím, že může být zveřejněno a budou zpracována osobní data autora. Jejich správcem je MAS Podchlumí, z.s.; projekt MAP pro ORP Hořice II.


Vyvěšeno:  -